Manuele therapie

Manuele therapie kan een onderdeel vormen binnen de behandeling van klachten. Samen met het adagio binnen de praktijk van bewegen en blijven bewegen kan het een oplossing bieden.

 

Hoewel de technieken voor een vermindering van de klachten kunnen zorgen, wordt niet enkel aan tijdelijke verbetering gewerkt. Ook de oorzaak van de klacht wordt onderzocht en getracht om zowel curatief als preventief een volledig behandelplan uit te werken.

 

 

Onze specialisten

 • Stijn Schouppe
  Kinesitherapeut
  Stijn studeerde af in 2015 aan de Universiteit van Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. In 2016 behaalde hij ook zijn diploma in het postgraduaat Manuele therapie en in 2019 rondde hij zijn 4-jarig doctoraatsonderzoek rond lage rugpijn aan de Universiteit van Gent succesvol af. Sinds 2020 maakt hij deel uit van het kinesitherapieteam van het eerstelijnshuis, wat hij combineert met een job als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent.
  Met een kritische blik en luisterend oor staat hij klaar om jouw revalidatie zo optimaal mogelijk te begeleiden zodat je je weer goed in je vel voelt, zowel fysiek als mentaal. Lage rugpijn, nekpijn, maar ook acute en chronische letsels aan je spieren, gewrichten en je bewegingsstelsel van kop tot teen zijn maar een greep uit het arsenaal aan klachten waarbij Stijn je graag ondersteunt
  stijnschouppe@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: Tel.: 092276268
  Locatie: Het Eerstelijnshuis (gelijkvloers)

 • Katrien Desplanques
  Kinesitherapeut
  Katrien studeerde af in 2014 aan de Universiteit Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting Musculoskeletale aandoeningen. Bijkomend volgde zij Manipulaties & Weke Delen Technieken, Kinesiologie, Clinical Pilates en Dynamic Taping. Zij behaalde ook het certificaat voor sportmedische screenings & blessurepreventie.

  Sinds 2021 maakt zij deel uit van het kinesitherapieteam van het Eerstelijnshuis. Ze combineert manuele therapie (indien nodig osteopathisch) met individuele oefentherapie. Ze hecht veel waarde aan een goede samenwerking met de patiënt om tot een optimaal resultaat te komen. Katrien staat enthousiast klaar om binnen o.a. sportrevalidatie (meniscusletsel, voorste kruisbandletsel, pees scheur...), rugrevalidatie (rug- & nekpijn, rugoperatie) en orthopedische revalidatie (prothese, blessure of operatie aan schouder/heup/knie/voet...) samen met u de puzzel tot verbetering te leggen en u met een glimlach naar buiten te zien gaan.
  katriendesplanques@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09 227 62 68
  Locatie: Het Eerstelijnshuis (gelijkvloers)

  Katrien is niet aanwezig van 4/7 tot 19/7. Uw opvolging wordt zo goed mogelijk gegarandeerd door onze andere therapeuten.

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be