Valpreventie

Nu de gemiddelde leeftijd alsmaar toeneemt vinden er ook meer valincidenten plaats. Een dergelijke val kan voor een oudere catastrofale gevolgen hebben voor het levenspatroon. Meer dan ooit is voorkomen hier beter dan genezen. In samenwerking met de verschillende disciplines binnen Het Eerstelijnshuis proberen we uw risico op vallen tot een minimum te beperken. Zo kan u op een veilige manier uw dagelijks leven doorbrengen.

Contacteer ons team:

 

- Verpleegkundige Nancy Van Brabandt voor een verkennend gesprek via het secretariaat op 09/386 52 12

 

- Ergotherapeute Colien Van Den Bulcke voor val veilig maken van het huis via colienvandenbulcke@heteerstelijnshuis.be of  0478/35.06.01

 

- Onze kinesisten voor training van de spieren en evenwicht.

Onze specialisten

 • Miet Parmentier
  Kinesitherapeut
  Miet studeerde af in 2019 aan de Universiteit van Gent met het diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie afstudeerrichting inwendige aandoeningen.

  Gedrevenheid en enthousiasme zijn de twee stokpaardjes bij de revalidatie van chronische aandoeningen of in een postoperatief kader na bijvoorbeeld een cardiovasculaire ingreep. Hierbij heeft Miet bijzondere aandacht voor zowel respiratoire problemen als het heropbouwen van het inspanningsvermogen.

  Met interesse voor de oedeemtherapie start Miet in september 2020 aan de interuniversitaire opleiding tot oedeemtherapeute.
  mietparmentier@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 092276268
  Locatie: Markt 50 (gelijkvloers)

 • Stijn Schouppe
  Kinesitherapeut
  Stijn studeerde af in 2015 aan de Universiteit van Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. In 2016 behaalde hij ook zijn diploma in het postgraduaat Manuele therapie en in 2019 rondde hij zijn 4-jarig doctoraatsonderzoek rond lage rugpijn aan de Universiteit van Gent succesvol af. Sinds 2020 maakt hij deel uit van het kinesitherapieteam van het eerstelijnshuis, wat hij combineert met een job als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent.
  Met een kritische blik en luisterend oor staat hij klaar om jouw revalidatie zo optimaal mogelijk te begeleiden zodat je je weer goed in je vel voelt, zowel fysiek als mentaal. Lage rugpijn, nekpijn, maar ook acute en chronische letsels aan je spieren, gewrichten en je bewegingsstelsel van kop tot teen zijn maar een greep uit het arsenaal aan klachten waarbij Stijn je graag ondersteunt
  stijnschouppe@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: Tel.: 092276268
  Locatie: Markt 50 (gelijkvloers)

 • Katrien Desplanques
  Kinesitherapeut
  Katrien studeerde af in 2014 aan de Universiteit Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting Musculoskeletale aandoeningen. Bijkomend volgde zij Manipulaties & Weke Delen Technieken, Kinesiologie, Clinical Pilates en Dynamic Taping. Zij behaalde ook het certificaat voor sportmedische screenings & blessurepreventie.

  Sinds 2021 maakt zij deel uit van het kinesitherapieteam van het Eerstelijnshuis. Ze combineert manuele therapie (indien nodig osteopathisch) met individuele oefentherapie. Ze hecht veel waarde aan een goede samenwerking met de patiënt om tot een optimaal resultaat te komen. Katrien staat enthousiast klaar om binnen o.a. sportrevalidatie (meniscusletsel, voorste kruisbandletsel, pees scheur...), rugrevalidatie (rug- & nekpijn, rugoperatie) en orthopedische revalidatie (prothese, blessure of operatie aan schouder/heup/knie/voet...) samen met u de puzzel tot verbetering te leggen en u met een glimlach naar buiten te zien gaan.
  katriendesplanques@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09 227 62 68
  Locatie: Markt 50 (gelijkvloers)

 • Dietger Haeck
  Kinesitherapeut
  Dietger studeerde af in 2017 aan de Universiteit van Gent als Master in de revalidatiewetenschappen
  en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen.

  In 2018 behaalde hij zijn diploma Dry Needling te Gent en in 2021 vervolmaakte hij de opleiding
  postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent. Sinds mei 2021 heeft hij het kinesitherapieteam
  versterkt.

  Met Dry Needling en manuele therapie staat hij klaar om jullie te begeleiden in jullie herstel. Mede
  dankzij een gezonde interesse in sport en bewegen zal hij ook je sportrevalidatie in goede banen
  leiden.
  dietgerhaeck@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09 227 62 68
  Locatie: Markt 50 (gelijkvloers)

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be