Het ELH herstart : met een groter aanbod zorgverleners, een nog efficiëntere zorg…. Maar vooral verder op een voor iedereen veilige wijze !!!

Vanaf morgen 18 mei herneemt het grootste deel van  de zorgverleners hun gewone consultaties in het ELH.

 

ONZE VEILIGHEID

 

Toch blijven er nog altijd een aantal richtlijnen, waar wij, zowel als jullie, ons proberen aan te houden. We sommen ze op:

  1. Eerst en vooral gaan de vrije consultaties nog altijd niet door!
  2. Het ontsmetten van de handen bij binnen- en buitengaan (geen klinken vastnemen a.u.b) en het dragen van een mondmasker blijven verplicht.
  3. Consultaties voor hoesten, koorts, spierpijnen of verkoudheid horen niet thuis in de consultatieruimtes van het ELH. Heb je toch dergelijke klachten, contacteer ons telefonisch en we helpen je verder. We komen op huisbezoek of bij een risico op COVID-19 verwijzen we door naar een triagecentrum. Ook online afspraken kunnen niet bij deze klachten.

 

SECRETARIAAT

 

Vanaf dinsdag 2 juni start ook het secretariaat gedeeltelijk herop. Elke werkdag blijven er minstens 2 artsen telefonisch bereikbaar tussen 8-12 en 14-19. Elke voormiddag tussen 8 en 10.30 helpt Katrien ons de telefonische drukte op te vangen. Zij is ook aanwezig donderdagvoormiddag van 10.30 tot 12.00 en maandag-en woensdagnamiddag tussen 14.00 en 16.00. Gelieve van deze momenten gebruik te maken om gevraagde attesten etc. op te halen.

 

VOORSCHRIFTEN

 

Omdat in een grote praktijk de controle over een correcte aflevering van voorschriften niet evident is en het huidige systeem ook een enorme belasting voor het secretariaat betekent, willen we onze werkwijze veranderen.

Vermits voorschriften 3 maanden geldig blijven willen we jullie eerst en vooral voldoende voorraad meegeven. Wensen jullie een verlenging na 3 maanden dan vragen we jullie één van de artsen te contacteren. Op dat moment kan met de arts overlegd worden of de medicatie moet aangepast worden, aanvullende onderzoeken moeten gepland worden of een opvolgconsult nodig is. Zo houden wij zicht op wat we voorschrijven en blijven jullie bevoorraad. En… Om nu al een opmerking te beantwoorden: ja, voorschriften blijven gratis.

 

 

ONS AANBOD WORDT GROTER

 

De herstart van het ELH leek ons een ideaal moment om ons kine aanbod uit te breiden. In de maand juni wordt het team uitgebreid met 2 kinesitherapeuten, beide met bijzondere opleiding in de musculoskeletale problematiek. We houden de spanning er nog even in, maar stellen ze eerstdaags uitgebreid voor in een bijzondere nieuwsbrief.

 

Om effectief ook de niet zo PC minded patiënten te bereiken, maar ook voor al wie nog graag wat papier in zijn handen voelt, starten we met onze ELH krant. Door COVID-19 werd de release wat uitgesteld. We hopen echter tegen eind juni de nieuwe telg te mogen verwachten.

 

EN TOT SLOT

 

Zoals jullie allemaal weten, vinden we preventie, opvolging en begeleiding in onze praktijk essentieel.

Door COVID-19 dienden we ook in de zorg onze doelstellingen een stukje lager te zetten.

Nu de epidemie duidelijk onder controle is, lijkt de tijd rijp om opnieuw volop in te zetten op voorkomen en behandelen van al onze andere gezondheidsrisico’s  in onze veilige omgeving. Het kan dan ook gebeuren dat u van ons een telefoontje krijgt om samen met u te overleggen hoe we dit het beste doen.

 

Het ELH team

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be