Onze praktijk is een veilige plaats, samen zorgen we dat dit zo blijft.

Vanaf 4 mei starten de normale consultaties in de artsenpraktijken terug op.

 

Sommigen onder jullie zullen heel tevreden zijn om opnieuw over onze normale zorg te kunnen beschikken, anderen blijven allicht ongerust om hierop beroep te doen, uit schrik voor een besmetting door COVID-19.

Heropstarten kan dus enkel wanneer we voor iedereen de zekerheid bieden van consulten in alle veiligheid en in de vertrouwde omgeving. Het is onze taak, als zorgverlener, om hiervoor te zorgen.

We kunnen jullie dit dan ook  garanderen. Om deze veiligheid te garanderen, is het  invoeren van aantal weloverwogen regeltjes binnen onze praktijk noodzakelijk.

 

Als zorgverleners houden we ons aan het volgende:

 

De deur van onze wachtzaal staat open (risico klink als besmettingsbron). We halen je op en brengen je ook weer naar buiten na het consult. De stoel waarop je gezeten hebt wordt eveneens door de zorgverlener of door de patiënt zelf ontsmet. Alle zorgverleners gebruiken een masker in de gangen en in de wachtzaal. De consultatieruimte wordt wel na iedere patiënt volledig ontsmet. De toiletten zijn buiten dienst en enkel in noodgevallen te gebruiken op aanvraag.

 

Hieronder vinden jullie duidelijk samengevat wat we van jullie verwachten.

 

Beste patiënten

 

De overheid gaf ons de goedkeuring om de zorg te herstarten.

Dit nog steeds met VOORRANG VOOR DRINGENDE PROBLEMEN EN RISICOPATIENTEN, MET VOORKEUR VOOR TELECONSULTATIES EN MITS STRIKTE HYGIENISCHE MAATREGELEN.

Concreet betekent dit het volgende:

  • Patiënten met VERKOUDHEIDSKLACHTEN zijn nog NIET TOEGESTAAN in de wachtzaal wegens mogelijkheid van COVID-19 en gevaar tot besmetting van anderen. Heeft u koorts en/of hoesten en/of spierpijn, NEEM TELEFONISCH CONTACT. Wij zullen u zo goed als mogelijk telefonisch proberen helpen of doorverwijzen naar het triagecentrum voor verder nazicht.

Patients with symptoms of a common cold (coughing, runny rose, throat pain, fever) are NOT ALLOWED IN THE WAITING ROOM. PLEASE CALL US AND WE WILL SEE HOW WE CAN HELP YOU.

 

  • Om dezelfde reden wordt er ook GEEN TESTING IN DE PRAKTIJK georganiseerd. Dit is wel mogelijk in het triagecentrum, onder bepaalde voorwaarden. Een afspraak in het triagecentrum dient steeds via de huisarts gepland te worden. Immuniteitstesten zijn wel mogelijk in de praktijk, ook onder bepaalde voorwaarden en nog niet terugbetaald. Gelieve ons te contacteren (telefonisch of per e-mail) bij vragen. 

 

There are NO FREE CONSULTATIONS. There are no online consultations available. PLEASE CALL US IF YOU WANT AN APPOINTMENT.

  • Alle consultaties gaan door op afspraak. Een afspraak maken is enkel mogelijk via telefoon of per e-mail, nog niet online. VRIJE CONSULTATIES ZIJN NOG NIET TOEGESTAAN.

 

  • Gebruik van een MONDMASKER is VERPLICHT. Gelieve voor het binnengaan van de wachtzaal uw mondmasker (stoffen of chirurgisch) aan te doen. Gelieve BIJ HET BINNENKOMEN EN HET BUITENGAAN UW HANDEN TE ONTSMETTEN met de handalcoholgel ter beschikking aan de balie. Gelieve de voordeur te laten open staan. Gelieve ALLEEN TE KOMEN, tenzij u begeleiding of een tolk nodig heeft. Gelieve geen deurklinken aan te raken, de artsen zullen de deuren voor u openhouden.

 

  • Momenteel blijft ons personeel (secretaresses Katrien en Cynthia en verpleegster Nancy) thuis omwille van veiligheidsmaatregelen. ELKE WERKDAG ZIJN ER MINSTENS 2 ARTSEN AANWEZIG EN TELEFONISCH BEREIKBAAR VAN 8-12 en 14-19. 

 

  • Gelieve VOORSCHRIFTEN AAN TE VRAGEN VIA TELEFOON OF E-MAIL. Bij voorkeur geven wij u een code door waarmee u rechtstreeks naar de apotheek kan, dit om het aantal contacten te beperken. Indien dit niet lukt kan u de voorschriften komen ophalen. GELIEVE NIET AAN DE BALIE TE BLIJVEN WACHTEN MAAR PLAATS TE NEMEN IN DE HIERVOOR VOORZIENE STOELEN IN DE WACHTZAAL

 

We zijn ervan overtuigd dat we op deze wijze samen met jullie zonder al te veel problemen een verder stap zullen zetten in de terugkeer naar ons normale leven.

 

Het ELH team

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be