Onderzoek & ontwikkeling

Vroegtijdige opsporing van nierinsufficiëntie bij cardiovasculaire risicopatiënten: een kwaliteitsbevorderend project

Masterproef Dr. Dooms tijdens opleiding tot huisarts 2015-2017

 Abstract

Context – Chronische nierinsufficiëntie is een frequent voorkomende, onder-gediagnosticeerde aandoening. Nochtans draagt vroegtijdige opsporing bij tot daling van de mortaliteit.

Conclusie – Screening naar nierinsufficiëntie bij cardiovasculaire risicopatiënten draagt bij tot kwalitatievere zorg rond de patiënt. Om vlotte en continue zorg te garanderen is er echter wel voldoende omkadering nodig, zoals een praktijkverpleegkundige met een centrale rol in de opvolging van de cardiovasculaire risicopatiënt en de patiënt met nierinsufficiëntie.

Maatschappelijk werk - Artevelde Hogeschool

 Samen met Artevelde Hogeschool werd een project uitgewerkt waar kan worden uitgezocht hoe maatschappelijk werk kan betrokken worden binnen het eerstelijnshuis.
  Het opzet is dit in  het komende academiejaar te concretiseren. 

International Federation for Integrated Care

Het Eerstelijnshuis is een voorloper op het gebied van geïntegreerde zorg in de eerste lijn . We zijn fier te kunnen melden dat wij het Eerstelijnshuis als poster konden  voorstellen op het Europese congres dat gehouden werd in Utrecht . De titel van de poster luidde : " Bridging the gap from theoretical framework to practical implementation : the integrated primary care house"

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be