Laatste nieuwtjes uit Het Eerstelijnshuis

Vakantieperiodes en COVID-19-tijden zorgen altijd voor snel veranderende info. Ook in het Eerstelijnshuis is dit niet anders.

Om het voor iedereen duidelijk te houden zetten we alles nog even onder elkaar:

 

  • De artsenconsultaties: deze blijven zeker tot eind juli enkel op afspraak. We overwegen om misschien in augustus een aantal vrije avondconsultaties op te starten, maar we zijn nog altijd op zoek naar een manier om dit op een veilige wijze te organiseren.
  • Het secretariaat: we zijn blij jullie te kunnen melden dat vanaf 1 juli Cynthia en Katrien er weer voor de volle 100% voor jullie zijn. Belangrijk om weten: de uren waarop jullie op hen beroep kunnen doen zijn licht gewijzigd! Dus… Toch eens goed nakijken op de website.
  • Nancy: ook onze praktijkverpleegkundige gaat er vanaf 1 juli weer volop tegenaan. Meer zelfs, naast de opvolging van de chronische patiënten, besteden we meer aandacht aan één van onze belangrijkste doelstellingen: gezond blijven en voorkomen dat je een chronische patiënt wordt. We starten vanaf 1 juli met de 35 tot 40-jarigen, maar meer info hierover lees je verder in deze nieuwsbrief.
  • Voorschriften: we willen herhalen dat de zorg voor het correct en verantwoord afleveren van geneesmiddelenvoorschriften iets is waarop we als zorgverleners willen toezien. Daarom wordt iedere vraag om een medicatievoorschrift nagekeken door de betreffende zorgverlener en desnoods aangepast. Het kan gebeuren dat je arts of zijn/haar vervangende collega een overlegmoment hierover nodig vindt en je hiervoor uitzonderlijk telefonisch wordt uitgenodigd.
  • Veiligheid: we vinden het vanzelfsprekend dat we jullie blijven vragen de handen te ontsmetten bij het binnen komen en buiten gaan van de wachtzaal. Ook het dragen van een mondmasker in de wachtzaal blijft verplicht.
  • Vakantieregeling: ook tijdens de vakantieperiode kunnen jullie in het ELH terecht. De zorgverleners nemen met een beurtrol vakantie, zodat je opvolging gegarandeerd blijft. Enkel de tandartsenprakktjk is in de week van 21/07 gesloten. Wil je weten of één specifiek iemand aanwezig is dan vind je hierover ook info op de website.

 

Naast het praktische nieuws hebben we echter ook BIG NEWS!

 

Sommigen onder jullie zullen al opgemerkt hebben dat de ELH familie op diverse manieren aan het uitbreiden is. Benedicte Dooms , Greet Sanders en Nikki Snel zijn in blijde verwachting van een wolk van een baby. We houden jullie natuurlijk verder op de hoogte.
Maar ook Stijn doet zijn intrede in het kine team. Alhoewel geen baby meer, zijn we even laaiend enthousiast.

 

We willen jullie ook nog vertellen hoe we de komende maanden proberen de doelstelling van Het Eerstelijnshuis verder waar te maken. We refereren hierbij graag naar onze slagzin en onze omschrijving van Het Eerstelijnshuis

 

"Het huis waar alle zorgverleners samen met jou en elkaar overleggen, hoe jij zorg kan dragen voor jezelf en je gezondheid”.

 

Omdat we niet alleen een plaats willen zijn waar we patiënten behandelen, maar vooral een centrum waar we jou gezond proberen te houden, starten we vanaf volgende maand met ons gratis preventieconsult bij Nancy. In dit consult heeft onze verpleegkundige met jullie een verkennende babbel en controleert ze een aantal parameters. Je bloeddruk wordt gemeten, je longvolume wordt nagekeken, je gewicht wordt gecheckt,…. Kortom er wordt een heel bilan van je opgemaakt. Daarna bespreken jullie het resultaat en krijg je de juiste adviezen om “fit en gezond je leven lang” te blijven. Het motto van onze campagne!
Om dit alles een beetje georganiseerd te laten verlopen, worden jullie per mail, per brief of telefonisch gecontacteerd. We kozen ervoor om het project te starten met de groep van de 35 tot 40-jarigen.

 

Om te eindigen toch nog iets over de ELH krant en ELH avondsessies.

 

We verwachten het eerste nummer van de ELH krant eind september. Zoals jullie al weten is het ONZE KRANT, de helft door jullie geschreven, de helft door ons. Juist daarom zijn we nog altijd op zoek naar wat inbreng van jullie. Heb je iets relevants te vertellen, iets wat je wil delen of kwijt wilt in het patiënten gedeelte van “onze krant” mail ons dit zeker door. We zijn benieuwd!

 

Ook onze avondsessies komen eraan. Nu de nieuwe COVID-19-maatregelen ruimte laten voor onze infoavonden, willen we ook hier, medio oktober, mee van start gaan.
Zoals jullie kunnen merken, bereiden we ons nu al voor op een druk najaar.

 

Tot slot: we wensen iedereen na de voorbije COVID-19-maanden een deugddoende vakantie!

 

Het ELH team

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be