Diabetes

Diabetes

Wanneer de arts je vertelt dat je diabetes hebt dan komt dit meestal heel hard aan. Vragen, angst, ongerustheid,… zijn gevoelens die misschien wel bij je opkomen?


Omdat je diabetes niet echt voelt is het belangrijk dat je je goed laat opvolgen. Je kan zelf heel wat doen, hierin wil ik je verder helpen zodat je diabetes leert begrijpen. De eerste 10 à 15 jaar na de diagnose diabetes zijn heel belangrijk om complicaties in de toekomst te voorkomen.


Omdat Het Eerstelijnshuis preventie en opvolg heel belangrijk vindt starten de consultaties diabetes vanaf heden terug op.


Patiënten met diagnose diabetes kunnen bij Bart of bij mij terecht voor educatie en opvolging. De arts zal je doorverwijzen of je kan een afspraak maken via het secretariaat 09/3865212


De patiënten die reeds langer weten dat ze diabetes hebben kunnen voor opvolging langskomen. Op dinsdag en donderdagnamiddag zullen Bart en ik afwisselend in de praktijk zijn.


De consulten zijn gratis voor patiënten met een voortraject jonger dan 70 jaar en de patiënten met een zorgtraject diabetes of  >70jaar mits betaling van het remgeld.


 


Tot binnenkort!


Nancy Van Brabandt – nancy.vanbrabandt@wgkovl.be


Bart Verkerken – bart.verkerken@wgkovl.be


 


Nuttige links


 Zorgmodel 'Opvolging van een patiënt met diabetes type 2' - RIZIV (fgov.be)


www.zorgtrajecten.be


www.dieponline.be


www.diabetes.be


http://www.zorg-en-gezondheid.be/Ziektes/Ziektelijst-A-Z/Diabetes

Contacteer ons team

Het Eerstelijnshuis

Markt 76
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team