Kinesitherapie

Moderne kinesitherapie is al jaren heel wat meer dan "massage"

Het spreekt dan ook vanzelf dat je binnen ons aanbod alles terugvindt wat moderne kinesitherapie te bieden heeft. We sommen even op:

 

 • Revalidatie: Na een blessure is een goede revalidatie cruciaal om zo snel mogelijk opnieuw uw sport-, werk-, thuisactiviteiten te kunnen hernemen. De revalidatie wordt afgestemd op de eisen van de patiënt met de nodige aandacht voor preventie van nieuwe letsels.
 • Valpreventie: Vermits de gemiddelde leeftijd alsmaar toeneemt treden er ook meer valincidenten plaats met voor ouderen dikwijls catastrofale gevolgen.  Heupfracturen met tijdelijke immobiliteit en uiteindelijk plaatsing in een RVT is een aan ieder bekend scenario.. Meer dan ooit is voorkomen hier beter dan genezen. In samenwerking met de verschillende disciplines binnen Het Eerstelijnshuis proberen we uw risico op vallen tot een minimum te beperken. Zo kan u op een veilige manier uw dagelijks leven door.

 • Cardiale revalidatie: Bewegen door fysieke revalidatie is het doeltreffendste middel om het risico op herval van hart- en vaatpatiënten te verminderen. In samenwerking met de ziekenhuizen in Deinze en Maria Middelares Gent proberen wij met ons gespecialiseerd team u hierin helpen. Onder begeleiding van een kinesitherapeut toegespitst op cardiale revalidatie kan u op een veilige en verantwoorde manier trainen. Zo kan u niet alleen uw risico op herval terug doen dalen, maar in eenzelfde tijd terug de actieve persoon worden die u hiervoor was.

 • Diabetesopvolging: Naast een goede regeling van het glucosegehalte in het bloed en een aangepaste voeding, is beweging een derde belangrijke peiler bij het behandelen van diabetes in welke graad dan ook. Een bewegingsprogramma individueel aan u aangepast wordt door ons team speciaal voor u opgemaakt. Dit zal niet alleen  uw suikerwaarden beter helpen onder controle houden en eventueel uw medicatie helpen afbouwen, maar ook tegelijk uw risiso op hart- en vaat aandoeningen verminderen. Voor iedere diabeticus is dit een must.

 • Pre- en postnatale begeleiding: Samen met de vroedvrouwen zorgt ons team voor een voortdurende optimale begeleiding van de zwangere vrouw of de jonge moeder.
 • Sportbegeleiding : verantwoord sporten met een bijzondere aandacht voor blessurepreventie is een hoofddoelstelling binnen de praktijk.In overleg met de sportarts of de huisarts  stellen we voor éénieder een individueel trainingsprogramma op . Revalidatie na een sportblessure zit eveneens in ons takenpakket.

Betalingsinfo

Je kan bij de kine contant betalen of met de Payconiq/Bancontact app. Met de kaart betalen via bancontact is momenteel niet mogelijk in de praktijk.


Wel krijgt elke patiënt steeds een overschrijving mee zodat je ook eenvoudig achteraf kan betalen.


Betalingsmogelijkheden


Beschik je over een smartphone, dan bevelen we ten zeerste betaling via de app aan.


 

Onze specialisten

 • Joke Deweer
  Kinesitherapeut
  Joke studeerde in 2018 af aan universiteit Gent met het diploma Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met een bijzonder bekwaamheid in de Inwendige aandoeningen.
  Haar enthousiasme en motivatie zijn aanstekelijk en met een bijzondere interesse in respiratoire revalidatie biedt zij naadloze hulp bij tal van luchtweg problemen.

  In september 2018 startte Joke de interuniversitaire opleiding tot oedeemtherapeute. Hierdoor kunnen mensen met lymfoedeem, lipoedeem en veneuze insufficiëntie nu ook bij haar terecht voor zowel onderzoek, evaluatie als behandeling.
  kine@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09/227.62.68
  Locatie: Markt 50 (gelijkvloers)

 • Judith De backer
  Kinesitherapeut
  Judith studeerde in 2018 af aan de Universiteit Gent als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specialisatie in de musculoskeletale aandoeningen. Ze volgt momenteel nog een aanvullende opleiding Manuele Therapie. Daarenboven heeft ze een bijzondere interesse in de revalidatie van sportgerelateerde letsels.
  kine@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09/227.62.68
  Locatie: Markt 50 (gelijkvloers)

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be