Kinesitherapie

Moderne kinesitherapie is al jaren heel wat meer dan "massage"

Het spreekt dan ook vanzelf dat je binnen ons aanbod alles terugvindt wat moderne kinesitherapie te bieden heeft. We sommen even op:

 

 • Revalidatie: Na een blessure is een goede revalidatie cruciaal om zo snel mogelijk opnieuw uw sport-, werk-, thuisactiviteiten te kunnen hernemen. De revalidatie wordt afgestemd op de eisen van de patiënt met de nodige aandacht voor preventie van nieuwe letsels.
 • Valpreventie: Vermits de gemiddelde leeftijd alsmaar toeneemt treden er ook meer valincidenten plaats met voor ouderen dikwijls catastrofale gevolgen.  Heupfracturen met tijdelijke immobiliteit en uiteindelijk plaatsing in een RVT is een aan ieder bekend scenario.. Meer dan ooit is voorkomen hier beter dan genezen. In samenwerking met de verschillende disciplines binnen Het Eerstelijnshuis proberen we uw risico op vallen tot een minimum te beperken. Zo kan u op een veilige manier uw dagelijks leven door.

 • Cardiale revalidatie: Bewegen door fysieke revalidatie is het doeltreffendste middel om het risico op herval van hart- en vaatpatiënten te verminderen. In samenwerking met de ziekenhuizen in Deinze en Maria Middelares Gent proberen wij met ons gespecialiseerd team u hierin helpen. Onder begeleiding van een kinesitherapeut toegespitst op cardiale revalidatie kan u op een veilige en verantwoorde manier trainen. Zo kan u niet alleen uw risico op herval terug doen dalen, maar in eenzelfde tijd terug de actieve persoon worden die u hiervoor was.

 • Respiratoire revalidatie: Uw kinesitherapeut kan een groot verschil maken chronische respiratoire aandoeningen (bv. COPD, Mucovisidose). Door de toepassing van specifieke ademhalingstechnieken kan uw dagelijks leven een heel pak aangenamer worden. Ook hyperventilatie kan met de juiste behandeltechnieken onder controle gebracht worden.

 • Oedeemtherapie: Oedeem komt bij een groot deel van de populatie voor. Met oefentherapie op maat en zwachtelen van de ledematen kan een grote impact bekomen worden op het dagelijkse leven.  

 • Diabetesopvolging: Naast een goede regeling van het glucosegehalte in het bloed en een aangepaste voeding, is beweging een derde belangrijke peiler bij het behandelen van diabetes in welke graad dan ook. Een bewegingsprogramma individueel aan u aangepast wordt door ons team speciaal voor u opgemaakt. Dit zal niet alleen  uw suikerwaarden beter helpen onder controle houden en eventueel uw medicatie helpen afbouwen, maar ook tegelijk uw risiso op hart- en vaat aandoeningen verminderen. Voor iedere diabeticus is dit een must.

 • Pre- en postnatale begeleiding: Samen met de vroedvrouwen zorgt ons team voor een voortdurende optimale begeleiding van de zwangere vrouw of de jonge moeder.
 • Sportbegeleiding : verantwoord sporten met een bijzondere aandacht voor blessurepreventie is een hoofddoelstelling binnen de praktijk.In overleg met de sportarts of de huisarts  stellen we voor éénieder een individueel trainingsprogramma op . Revalidatie na een sportblessure zit eveneens in ons takenpakket.

Betalingsinfo

Er wordt afgerekend na elke behandeling. Het getuigschrift verstrekte hulp ontvang je op het einde van je voorschrift, of wanneer de behandeling vroeger gedaan zou zijn. 


Betalen kan via bancontact, payconiq of cash. In uitzonderlijke gevallen staan we betaling per overschrijving toe (bv. derde betalers regeling).


Beschik je over een smartphone? Dan raden we ten zeerste betaling via Payconiq aan.


Betalingsmogelijkheden


 

Conventie info

Al onze kinesitherapeuten zijn gedeconventioneerd. 

Onze tarieven vind je terug in de wachtzaal, of neem contact op met een van onze therapeuten.
Patiënten met een voorkeursregeling (xx1/xx1) worden steeds aan de conventietarieven behandeld. 

Onze specialisten

 • Miet Parmentier
  Kinesitherapeut
  Miet studeerde af in 2019 aan de Universiteit van Gent met het diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie afstudeerrichting inwendige aandoeningen.

  Gedrevenheid en enthousiasme zijn de twee stokpaardjes bij de revalidatie van chronische aandoeningen of in een postoperatief kader na bijvoorbeeld een cardiovasculaire ingreep. Hierbij heeft Miet bijzondere aandacht voor zowel respiratoire problemen als het heropbouwen van het inspanningsvermogen.

  Met interesse voor de oedeemtherapie start Miet in september 2020 aan de interuniversitaire opleiding tot oedeemtherapeute.
  mietparmentier@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 092276268
  Locatie: Het Eerstelijnshuis (gelijkvloers)

  Miet is niet in de praktijk van 4/7 tot 17/7. Uw opvolging wordt zo goed mogelijk gegarandeerd door onze andere therapeuten.

 • Stijn Schouppe
  Kinesitherapeut
  Stijn studeerde af in 2015 aan de Universiteit van Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. In 2016 behaalde hij ook zijn diploma in het postgraduaat Manuele therapie en in 2019 rondde hij zijn 4-jarig doctoraatsonderzoek rond lage rugpijn aan de Universiteit van Gent succesvol af. Sinds 2020 maakt hij deel uit van het kinesitherapieteam van het eerstelijnshuis, wat hij combineert met een job als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent.
  Met een kritische blik en luisterend oor staat hij klaar om jouw revalidatie zo optimaal mogelijk te begeleiden zodat je je weer goed in je vel voelt, zowel fysiek als mentaal. Lage rugpijn, nekpijn, maar ook acute en chronische letsels aan je spieren, gewrichten en je bewegingsstelsel van kop tot teen zijn maar een greep uit het arsenaal aan klachten waarbij Stijn je graag ondersteunt
  stijnschouppe@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: Tel.: 092276268
  Locatie: Het Eerstelijnshuis (gelijkvloers)

 • Katrien Desplanques
  Kinesitherapeut
  Katrien studeerde af in 2014 aan de Universiteit Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting Musculoskeletale aandoeningen. Bijkomend volgde zij Manipulaties & Weke Delen Technieken, Kinesiologie, Clinical Pilates en Dynamic Taping. Zij behaalde ook het certificaat voor sportmedische screenings & blessurepreventie.

  Sinds 2021 maakt zij deel uit van het kinesitherapieteam van het Eerstelijnshuis. Ze combineert manuele therapie (indien nodig osteopathisch) met individuele oefentherapie. Ze hecht veel waarde aan een goede samenwerking met de patiënt om tot een optimaal resultaat te komen. Katrien staat enthousiast klaar om binnen o.a. sportrevalidatie (meniscusletsel, voorste kruisbandletsel, pees scheur...), rugrevalidatie (rug- & nekpijn, rugoperatie) en orthopedische revalidatie (prothese, blessure of operatie aan schouder/heup/knie/voet...) samen met u de puzzel tot verbetering te leggen en u met een glimlach naar buiten te zien gaan.
  katriendesplanques@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09 227 62 68
  Locatie: Het Eerstelijnshuis (gelijkvloers)

  Katrien is niet aanwezig van 4/7 tot 19/7. Uw opvolging wordt zo goed mogelijk gegarandeerd door onze andere therapeuten.

 • Amir Omar
  Kinesitherapeut
  Amir werkt sinds februari 2022 in Het Eerstelijnshuis. Hij behaalde zijn master in de musculoskeletale aandoeningen in 2021 aan de universiteit van Gent.
  amiromar@heteerstelijnshuis.be
  Tel.: 09/227.62.68
  Locatie: Het Eerstelijnshuis (gelijkvloers)

Het Eerstelijnshuis

Markt 50
9800 Deinze
09/386 52 12

Huisartsen en verpleegkundige / Diëtisten / Podologen en pedicure / Kinesisten / Psychosociaal team / Je kan gratis parkeren op de parking achter de Carrefour.

Tandartsenpraktijk

G. Gezellelaan 27
9800 Deinze
09/386 89 80

Vanaf 1 augustus 2017 is het betalend parkeren in de Guido Gezellelaan. Op de parking van D-shopping mag u gratis parkeren.
www.groepspraktijk.be